luni, 5 martie 2012

Carbohidratii



Carbohidraţii (glucidele) sunt substanţe organice, compuse din elemente de carbon, hidrogen şi oxigen. Ca surse alimentare, ei provin aproape exclusiv din plante: cereale, legume verzi şi rădăcinoase, fructe (lactoza care se găseşte în produsele lactate fiind o excepţie).
Carbohidraţii sunt clasificaţi în trei grupuri, în funcţie de complexitatea structurii chimice:

Continuarea articolului o găsiţi în linkul de mai jos: 
http://www.bodybuilding-fitness.ro/nutritie/carbohidratii/

7 comentarii:

Alin spunea...

Parca tot mai slabute sunt articolele

Lukian spunea...

Nu urmaresc sa scriu articole cu impact de marketing. Majoritatea practicantilor nu detin informatii de baza.
Pana nu voi considera ca am prezentat pe blog informatiile de baza, nu voi intra in detalii si subiecte avansate.

Petru spunea...

Foarte bun articolul.

Anonim spunea...

O intrebare putin off topic, dar totusi are legatura cu carbo. E ok daca dupa antenament consum doar proteina(si aici ma refer la 100% whey gold standard) si la un interval de 1h bag niste orez brun cu legume? Eu acum sunt la semi-regim. Am inteles ca multi culturisti folosesc aceasta metoda pt o absortie mai buna a proteinelor.(pt ca atunci cand sunt insotite de carb, nu e chiar asa eficienta treaba).

Lukian spunea...

Proteinele insotite de carbohidrati se digera la fel de bine.
Dupa efort muschii sunt precum niste bureti, dornici sa absoarba nutrienti, proteina insotita de carbo e o solutie f. buna deoarece carbohidratii refac glicogenul iar aminoacizii merg direct la muschi.

Carbohidratii cresc glicemia determinand un varf de secretie de insulina. Insulina transporta mult mai eficient nutrientii din sange la celulele musculare unde este nevoie.

Daca iei doar proteina dupa antrenament cand glicemia este scazuta, o parte din aceasta va fi transformata in glucoza la nivelul ficatului.

Asadar recomand ca pe langa proteina, shake-ul sa contina si carbohidrati care administrati imd dupa antrenament nu au cum sa ingrase deoarece organismul foloseste glucoza pentru refacerea glicogenului. Doar excesele pot duce la depuneri de tesut adipos. Recomand de asemenea administrarea de aminoacizi BCAA care se absorb mai bine in tesutul muscular si sunt de mare importanta.

Nu vad cum un regim disociat chiar si la nivel de suplimente, ar fi benefic. Ba din contra, prezinta multe riscuri si dezavantaje.

Anonim spunea...

Articol complet despre creatina si Aminoacizi cand pui ??... (utilizare, perioade, tipuri, marimi, culori, etc)
Ca n-am chef sa ma tot dea goagal pe site-ul ironicului de Margarit si al lui telefon... ;)

ManowaR

Lukian spunea...

Am sa incerc sa completez cu articole cerute si alte teme pe care le consider inca notiuni de baza, insa asta in functie de cum imi permite timpul, deoarece sunt extrem de ocupat in acest ultim semestru de facultate.

Trimiteți un comentariu